Maandagochtend heeft leerkracht Rudi Mariën (kOsh Collegestraat) een leerling van kOsh Scheppersstraat uit het Albertkanaal gered.


De heer Mariën fietste maandagmorgen voorbij de loskade ter hoogte van LU-koekjesfabriek toen men hem er van aan de overzijde van het kanaal attent op maakte dat er een aantal minuten eerder een fietser in het water gereden was.

Hij is meteen gestopt en merkte toen al snel dat er een jongere met zijn fiets in het water terecht gekomen was.

De heer Mariën heeft de jongen dan meteen bij de arm gegrepen en heeft geprobeerd hem uit het water te krijgen, maar omdat de betonnen kade op die plaats te hoog is, lukte dat niet.

Het was dan wachten op meer hulp en die kwam er van een binnenschipper die intussen ook doorhad dat er iets aan de hand was. Die heeft dan een reddingsboei naar de jonge man geworpen en zo is hij uit het water geraakt.

Ook brandweer, ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse.  De scholier heeft een tiental minuten in het water gelegen, hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis van Herentals gebracht.  Dat mocht hij al vrij snel verlaten.

Medaille
Naar aanleiding hiervan besloten Patrick Heremans en Kris Soethoudt (directies van Collegestraat en Scheppersstraat) samen met de coördinerend directeur Guy Helsen om aan de heer Mariën een medaille voor ‘moed en zelfopoffering’ te overhandigen.

Foto onder : de reddingsactie aan het Albertkanaal / foto Dirk Vertommen / Nnieuws.